Gebitsprothese

 

Als u geen tanden of kiezen meer heeft – boven en/of onder – komt u in aanmerking voor een volledige gebitsprothese, ook wel kunstgebit genoemd. U wilt natuurlijk een prothese die bij uw persoonlijkheid past. Tandprothetische praktijk Michiel Roebroek zoekt samen met u naar het soort tanden, de kleur en vorm die voor u het meest geschikt zijn. Uw prothese kan op deze manier zo worden vervaardigd, dat hij een deel van uzelf wordt.

Het maken van een gebitsprothese verloopt in zes zorgvuldige stappen; het is niet één keer happen en klaar! U komt zes keer in onze praktijk: per afspraak wordt één van de onderstaande stappen uitgevoerd. In sommige gevallen is het mogelijk één extra lange afspraak te plannen voor de eerste drie stappen.

Stap 1: intakegesprek en eerste afdrukken
Bij uw eerste bezoek worden uw persoonlijke gegevens, uw protheseverleden en uw huidige klachten en wensen genoteerd. De tandprotheticus zal de situatie in uw mond beoordelen. Daarbij zal hij ook de eerste afdrukken van uw beiden kaakdelen maken. Dit zijn globale afdrukken: de definitieve afdrukken worden tijdens Stap 2 vervaardigd. Als u het belangrijk vindt dat uw gezicht met de nieuwe prothese zoveel mogelijk lijkt op uw gezicht van vroeger – toen u uw natuurlijke tanden en kiezen nog had – kunt u foto’s uit die tijd meenemen.

Stap 2: definitieve afdruk
Met behulp van een op maat gemaakte lepel wordt tijdens uw tweede bezoek de perfecte pasvorm van de volledige prothese bepaald. Wensen of vragen, die sinds uw eerste afspraak zijn gerezen, kunt u nu met de tandprotheticus bespreken.

Stap 3: beet bepaling
Tijdens uw derde bezoek worden de hoogte van het gebit, de horizontaallijn, het midden en de lipvulling bepaald. Dit gebeurt met behulp van een beetplaat. In deze fase zoekt u samen met de tandprotheticus ook de kleur en de vorm van uw tanden en kiezen uit.

Stap 4: passen
De beetplaat, met hierin uw nieuwe tanden en kiezen, wordt bij uw vierde bezoek gebruikt om te kijken of de hoogte, de horizontaallijn en de lipvulling correct zijn. Verder kunt u kijken of de kleur van uw nieuwe tanden en kiezen naar wens is. In deze fase kunt u ook een familielid of vriend(in) meebrengen om kritisch naar de esthetische kant van de prothese te kijken. Stap 4 is heel belangrijk: naar aanleiding van uw opmerkingen maakt de tandprotheticus uw prothese af.

Stap 5: het plaatsen van de prothese
De volledige prothese wordt in uw mond geplaatst, waarbij meteen wordt gecontroleerd of uw nieuwe gebit niet klemt of pijn veroorzaakt. Natuurlijk kijkt de tandprotheticus ook naar pasvorm, esthetiek en spraak. U krijgt uitgebreide uitleg over draaggewoonten en onderhoud van de prothese.

Stap 6: controle
Na enkele weken volgt een na-controle door uw tandprotheticus. Hij controleert de pasvorm en het functioneren van de prothese en zal indien nodig kleine correcties uitvoeren. Mocht u vragen hebben, dan zal de tandprotheticus die uiteraard graag beantwoorden.

Contactgegevens

Tandprothetische praktijk Michiel Roebroek

De Genestetlaan 247
2522 LJ Den Haag

(070) 3946834
info@kunstgebitdenhaag.nl

Privacyverklaring | Copyright by Tandprothetische praktijk Michiel Roebroek | Created by